דף הבית / מימוש עצמי / האם שינוי רגשי הוא אפשרי?
יישומית. חדל עם השיחות האינסופיות
אלינור מקצועית, אדיבה ומדויקת.
מטבע הדברים, במקצוע כמו שלי הרגעים הגדולים נשארים בלבבות. אבל בתמונה הזאת ננצר אחד מהרגעים אותו לא אשכח לעולם. כלה שלי, שהגיעה כרווקה תל אביבית בליינית קרייריסטית מלח […]
היה מעשיר ומלמד! כיף מאוד ומומלץ בחום!
סדנה לתקשורת בין אישית
אלינור מנחה מצוינת ואכפתית
תודה שעזרת לי לתקן בי את מה שלא הצלחתי לבד!
קיבלתי כלים מעשיים לעזר בכל תחום בחיים
היום אני קם לבקרים של אתגר וסיפוק
להבין מאיפה אני פועלת ולשנות את דפוסי החשיבה וההתנהגויות
לאפשר לי ללמוד את זה לבד אחרת זה לא יופנם
פשוט תודה על כל שנייה איתך
למדתי לשחרר, השארתי תפיסות עקומות מאחור, ואני עושה את מה שאני הכי אוהבת.
למדתי להקשיב לרצונות שלי ולאכול מבלי להרגיש חרטה
תגרום לכם לעבוד על עצמכם
מפקד חי”ר ענף סיוע קרבי מדבר על הרצאת סדר פנימי חדש
לזהות את האמונות שלי מה הן ההגדרות שאני חי איתם
סיפקתי את האגו במקום להעניק משמעות
אגיע לגרסה הכי טובה שלי
כלים איתם אני עובד כל יום ומתקדם
התעוררתי לבדוק שהוא חי!
תודה על כלים פרקטיים שיכולתי ליישם ברגע
זו הפעם הראשונה בחיים שאני משתחרר מתפיסות
אמא רגועה ואוהבת היא המזון המומלץ ביותר לתינוק
השקט הפנימי שנוצר בי ובו פשוט ישנתי טוב
If you are a first-time parent or a parent with a few kids struggling to manage your life and feeling overwhelmed, do yourself a favor and talk to […]
זה האיר אצלי נקודה שהייתה צריכה להתברר
באתי ללידה מלאת מוטיבציה ומחשבות טובות וברוך ה’ עברה לידה טובה.
עבודה מדהימה עם בעלי שהיה פתוח לביקורת ושינויים
אני לא מוותר לעצמי וכל זה בזכותך
האם אפשר לא להגיב בכעס כשמישהו או משהו מרגיז אותך? האם אפשר לשלוט בתגובה “אימפולסיבית”? התשובה היא כן.
הפסיכולוג האמריקאי, ב.פ. סקינר, הדגים במחקריו שחיזוקים וגמולים חיוביים יכולים לגרום ללמידת והטמעת התנהגות מסויימת. אחת מטענותיו שאם נתנהג ברשעות נרגיש רע, ואם נהיה אדיבים ונעימים, גם נרגיש כך. כלומר – ההתנהגות משפיעה על הרגש. זה ידוע.
אבל, מה קודם למה? האם אנו פועלים ואח”כ מרגישים, או מרגישים ואח”כ פועלים? לשאלה זו אין תשובה חד משמעית. לא פעם אני שומעת משפטים כמו “זה באופי שלי”, “תמיד אני מגיב כך”, “לא נראה לי שאוכל לחשוב אחרת”. האומנם? אם ככה, אז איך אנשים משתנים? סקינר וחוקרים נוספים טוענים שהתגובות האוטומטיות שלנו נלמדו מתישהו בעבר, ובהווה נוכל ללמד את עצמנו – גם אם זה לא פשוט – להגיב אחרת. אני מסכימה איתו.
באימון האישי אפשר לעבוד על כמה תחומים שיעזרו לנו לצאת מה”טייס האוטומטי” שלנו בנושאי הכעס. למשל, אפשר לעבוד על:
האם שמתם לב שכשאנו כועסים על מישהו, זה כמו לשתות רעל ולחכות שמישהו אחר ימות? האדם היחיד שנפגע הוא אנחנו. אנו מפריעים לשלוותינו הפנימית ומעירים את “מר” כעס ו”גברת” כאב.
אנשים שמגיבים בצורה שלילית בסה”כ מוציאים החוצה את מה שהם מרגישים בפנים. יש אנשים שרגילים לריב ולהתווכח. כמה פעמים יצא לך “לחטוף” ממישהו רוטן מבלי שעשית דבר? ואולי למצוא את עצמך בתוך וויכוח קולני מבלי שבכלל התכוונת לכך? לא תמיד אתה הוא הגורם לכך. לפעמים מישהו פשוט “זרק” עליך את הזבל שלו, ואתה לא חייב לזרוק בחזרה…
למי מאיתנו לא בא להחזיר מלחמה מיד כשהוא נפגע? תגובה מתבקשת, הישרדותית, טבעית, איך שתקראו לזה. השאלה היא, האם זה הדבר הנכון לעשות. מה ייפתר אם נגיב באימפולסיביות? האמת היא שכלום. תגובה כזו תגרור תגובת שרשרת.
שים לב שכשאתה נותן לדכדוך להתפשט בתחום אחד בחייך, מהר מאוד הוא גולש לשאר התחומים.
הדרך לשינוי מחייבת מודעות וגם תרגול עצמי. המודעות, מאפשרת לנו להבחין בהתנהגות האוטומטית שלנו. התרגול העצמי מחייב נחישות רבה אך בסופו אנו יכולים להשיג את התוצאה שרצינו להשיג. לפניכם כמה עצות פרקטיות:
לפעמים אנו מגיבים רק בכדי להצדיק את העמדה שלנו. במקום להגיב מיד, שאלו את עצמכם שאלות:
סבא שלי היה אומר שצריך לספור עד 10 לפני שמגיבים. בזמן הזה אפשר לשתות כוס מים ולהתקרר קצת… נסו זאת. אל תמהרו לשפוך זעם ולהגיב לכל מה שמכעיס אתכם. הזמן יעזור לכם להתקרר ולראות את הדברים בפרספקטיבה אחרת.
טיפ שמאוד עוזר במקרים האלו, לכתוב כל מה שרציתם לומר לעצמכם בדף. אפשר גם לכתוב sms זועם ולא לשלוח אותו. להמתין עד שמתקררים, לקרוא את שכתבתם ולהחליט אם זאת התגובה המתאימה בעיניכם.
כשאתה כועס על מישהו אחר אתה בעצם שופט אותו. שאל את עצמך: “האם אני יכול להבין אותו?”
לפעמים צריך ללכת כמה צעדים בנעליים של הזולת כדי להבין שאנחנו לא מבינים בכלל. נסה לדמיין את עצמך במצב של האדם שלפניך. איך חייו נראים כעת? אולי זה יכניס אותך לפרופורציה ויקטין את הביקורת שלך עליו.
אל תתלונן לאנשים, אל תספר על מה ש”הוא” עשה לך באוזני כל מי שרק מוכן להקשיב. ככל שתדבר על זה יותר כך תרגיש רע יותר.
אין מספיק מילים שיכולות לתאר מה מוסיקה מחוללת לנו. פנק את עצמך בצלילים!
במקום להתרכז ברגשות השליליים ולתת להם “להדליק” אותך, התמקד בנשימה שלך. אחרי כמה דקות של רגיעה, שאל את עצמך האם אפשר להתייחס אחרת לסיטואציה.
כל פעילות פיזית עוזרת לנו לשחרר דברים שליליים מעצמנו. פרגן לעצמך וצא לעשות ספורט. זוהי הזדמנות לנקות את הגוף והראש ממחשבות ורגשות שליליים ולהיטען באנרגיה חדשה.
שאל את עצמך: מה אתה רוצה? מה אתה רוצה מהסיטואציה, מהאדם הזה, מהיחסים שלכם, מעצמך. תהיה ברור לעצמך.
לא משנה כמה גרוע הוא האירוע שתעבור, או האדם שתפגוש, תמיד תוכל ללמוד משהו מכך לחיים הלאה. חפש את הלקח. הוא בטח יעזור לך בהמשך.
כדי להצליח ולשנות התנהגות או צורת מחשבה יש להשתמש ביצירתיות, גמישות מחשבתית, אימון והתמדה. הדרך לא קלה, אך בהחלט משתלמת. היא דורשת לבחון את התגובות שלנו לאנשים או מצבים שמכעיסים אותנו, וגם אם זהו דבר מאמץ, הוא שווה. ברגע שנשנה את תגובותינו, גם הרגשתנו תשתנה.
קראו עוד: אימון אישי לחיים