יישומית. חדל עם השיחות האינסופיות
אלינור מקצועית, אדיבה ומדויקת.
מטבע הדברים, במקצוע כמו שלי הרגעים הגדולים נשארים בלבבות. אבל בתמונה הזאת ננצר אחד מהרגעים אותו לא אשכח לעולם. כלה שלי, שהגיעה כרווקה תל אביבית בליינית קרייריסטית מלח […]
היה מעשיר ומלמד! כיף מאוד ומומלץ בחום!
סדנה לתקשורת בין אישית
אלינור מנחה מצוינת ואכפתית
תודה שעזרת לי לתקן בי את מה שלא הצלחתי לבד!
קיבלתי כלים מעשיים לעזר בכל תחום בחיים
היום אני קם לבקרים של אתגר וסיפוק
להבין מאיפה אני פועלת ולשנות את דפוסי החשיבה וההתנהגויות
לאפשר לי ללמוד את זה לבד אחרת זה לא יופנם
פשוט תודה על כל שנייה איתך
למדתי לשחרר, השארתי תפיסות עקומות מאחור, ואני עושה את מה שאני הכי אוהבת.
למדתי להקשיב לרצונות שלי ולאכול מבלי להרגיש חרטה
תגרום לכם לעבוד על עצמכם
מפקד חי”ר ענף סיוע קרבי מדבר על הרצאת סדר פנימי חדש
לזהות את האמונות שלי מה הן ההגדרות שאני חי איתם
סיפקתי את האגו במקום להעניק משמעות
אגיע לגרסה הכי טובה שלי
כלים איתם אני עובד כל יום ומתקדם
התעוררתי לבדוק שהוא חי!
תודה על כלים פרקטיים שיכולתי ליישם ברגע
זו הפעם הראשונה בחיים שאני משתחרר מתפיסות
אמא רגועה ואוהבת היא המזון המומלץ ביותר לתינוק
השקט הפנימי שנוצר בי ובו פשוט ישנתי טוב
If you are a first-time parent or a parent with a few kids struggling to manage your life and feeling overwhelmed, do yourself a favor and talk to […]
זה האיר אצלי נקודה שהייתה צריכה להתברר
באתי ללידה מלאת מוטיבציה ומחשבות טובות וברוך ה’ עברה לידה טובה.
עבודה מדהימה עם בעלי שהיה פתוח לביקורת ושינויים
אני לא מוותר לעצמי וכל זה בזכותך
הכתוב אינו מחליף ייעוץ אישי. אינו מהווה התוויה רפואית. לקבלת טיפול מתאים יש לפנות לרופא.
תרופות לקשב וריכוז מקלות על תסמינים ומשפרות תפקוד. אך אינן פתרון קסם. הטיפול התרופתי מעלה את רמת הריכוז. אך הוא לא מלמד כיצד להתנהל. אם אני לא יודע מה לעשות כשאני מרוכז, אני מתוסכל-מרוכז. לכן צריך ללמוד שיטות להתנהלות.
שיטות כמו: טיפול התנהגותי קוגניטיבי, אימון לשינוי הרגלים, אימון לניהול, הוכחו כיעילות. הסיבה ליעילותם היא העבודה במישורים מקבילים.
המישור התודעתי – אחראי על פרשנות מיטיבה של המחשבות שלנו.
המישור ההתנהגותי – למידה והטמעה של פעולות אפקטיביות.
טיפול תרופתי יכול להיות חלק מתכנית מקיפה. תכנית הכוללת שינויים במישור התודעה, ההתנהלות והרגלי חיים.
תרופות ממריצות הן לרוב הקו הראשון לטיפול ב-ADD. הן פועלות על ידי הגדלת רמות הנוירוטרנסמיטורים (דופמין) במוח. תרופות אלו יכולות לשפר את הקשב. להפחית אימפולסיביות. ולשפר את השליטה העצמית. תרופות מעוררות נפוצות הן: מתילפנידאט (למשל, ריטלין, קונצרטה). תרופות המבוססות על אמפטמין (למשל, Adderall, Vyvanse). תרופות ממריצות נחקרו והראו יתרונות בהפחתת תסמיני ADD. הן נחשבות כיעילות. ומחייבות מעקב רופא.
תרופות לא מעוררות הן חלופה לאנשים שלא מגיבים היטב לתרופות ממריצות. Atomoxetine Strattera היא תרופה לא-מעוררת נפוצה עבור ADD. מגבירה רמות נוראפינפרין במוח. עוזרת לשפר קשב ולהפחית סימפטומים. תרופות שאינן ממריצות משפיעות בצורה איטית יותר בהשוואה לתרופות ממריצות. ייתכן שיחלפו מספר שבועות עד להשגת השפעות מיטביות. עם זאת, הן יכולות להוות בחירה מתאימה עבור אנשים שלא מתאים להם חומרים ממריצים.
תרופות להפרעת קשב וריכוז יכולות לסייע בהקלה על סימפטומים. לשפר את היכולת הפוקוס והריכוז. אך, תרופות אלה אינן מטפלות בשורש הבעיה. הן לא מספקות פתרון בעל תוכן לתקופה ארוכה. הן יכולות לסייע באופן מיידי. לשפר את ההתמודדות היומיומית. אך הן פתרון חלקי. התייעצות עם רופא היא חלק חשוב מתהליך הטיפול. לעזור לך לקבל החלטה מותאמת אישית.
כל תרופה עשויה לגרום לתופעות לוואי. תרופות להפרעת קשב וריכוז יכולות לגרום לתופעות כמו: יובש בפה, חולשה, ירידה בתחושה או ברמות האנרגיה. אי נוחות בבטן, בעיות ראיה, השפעות על השינה. תופעות הלוואי הללו עשויות להיות זמניות או חוזרות. מומלץ להתייעץ עם רופא. לשתף אותו בסימפטומים ובתחושות, על מנת שיתאים את הטיפול.
סטימולנטים (כמו מתיאמין או ריטלין) עשויים ליצור תלות פיזית ונפשית. חשוב להשתמש בתרופות בהתאם להוראות. לא לשנות מינון באופן עצמאי.
תרופות לקשב וריכוז מכוונות בעיקר לתסמינים הקשורים להפרעת קשב. הן משפרות מיקוד. מפחיתות אימפולסיביות, ומשפרות את טווח הקשב.
תרופות לחרדה, כגון: בנזודיאזפינים (למשל, Xanax, Valium) או מעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) כמו סרטרלין (זולופט). מיועדות להקל על תסמינים של הפרעות חרדה. לשני סוגי התרופות השפעות חופפות על קוגניציה ומצב רוח. אך יש להם מנגנוני פעולה ברורים והם מיועדים למטרות שונות. תרופות ממריצות המשמשות ל-ADD יכולות להחמיר חרדה או דיכאון. אם הדיכאון הבסיסי אינו מטופל כראוי, הוא עלול להימשך או להחמיר.
ההבדל העיקרי בין תרופות לקשב וריכוז לתרופות לחרדה הוא בנוירוטרנסמיטר עליו הן פועלות.
ההבדל הזה משפיע על אופן פעולתן של התרופות. ועל תופעות הלוואי שהן עלולות לגרום.
בנוסף, ישנם גם הבדלים בדרך שבה תרופות אלו מתוזמנות ומנוטרות. בחירת התרופה המתאימה היא החלטה שצריכה להתקבל על ידי רופא מומחה. הרופא ייקח בחשבון את הגורמים הבאים:
בנוסף לתרופות, טיפולים אחרים שיכולים לעזור לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז או הפרעות חרדה כוללים: טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT), טיפול תרופתי, וטיפול אישי משפחתי.
המתנגדים של התרופות הפסיכיאטריות קוראים להם סמים מסיבות כמו:
רוב המחקרים מראים שתרופות פסיכיאטריות יעילות לטיפול בהפרעות נפשיות רבות. עם זאת, חשוב לזכור שכל תרופה נושאת עמה סיכונים ותועלות. חשוב להתייעץ עם רופא מומחה כדי לקבל החלטה מושכלת לגבי הטיפול המתאים ביותר עבורך.
כל אדם יחיד הוא ייחודי. חשוב להבין לאיזה גישה אתה נוטה. הגישה הרפואית מציעה תרופות. הבריאות הטבעית מציעה לאמץ את חוקי הטבע. בטבע, אין שום בעיה שנקראת הפרעת קשב. ויש עולם שלם באמצע. המטרה היא לנצח את האתגרים שלכם.
בהצלחה!
סדר פנימי חדש – קורס דיגיטלי יישומי לבריאות ואיזון גוף ונפש. להתמודדות נכונה עם אתגרי היום יום. למימוש בתחומי החיים. רכשו את הקורס כאן
לייעוץ איתי מלאו את השאלון כאן